Om Kompizbloggen

Syftet med denna blogg är dels att vi ska kunna hålla kontakt med elever i klassen som inte är på plats men även ett sätt för eleverna att träna på att formulera sig i text och välja en bild som illustration till texten. Tanken är att en/två elever per veckan ska göra ett inlägg, tillsammans välja ut vad de vill berätta om och till det en lämplig bild. Det kan vara en summering av veckan eller en lektion/ händelse. Mottagaren till vår blogg blir alltså elever, föräldrar, släktingar och andra intresserade. Vi, det är fröken Susanne och 19 elever i klass 3B.

Bloggen är uppbyggd av Susanne som med hjälp av Mathias, skolans IT-pedagog har gjort stommen i bloggen. Innehållet i bloggen skapas av eleverna och Susanne.

Susanne modererar inlägg innan de godkänns. Självklart har vi också en koppling till Lgr11, läs mer om den här: Lgr11

Vi kommer till största del att använda bilder som vi själva fotograferat. Tanken är att vi så småningom även kommer att göra korta filmer och visa dem här. Vi har skapat materialet som finns på bloggen. Vill du t.ex använda våra bilder så hör av dig först till oss.

Ansvarig utgivare: Susanne Morelius

e-post: susanne.morelius@skola.sundsvall.se

Motivering till varför vi ska få pris; Vi har på kort tid tagit till oss bloggandet som ett naturligt inslag i vår skolvardag.

Vad vi har lärt oss; Vi har lärt oss hur man tänker kring text och bilder som publiceras på en blogg. Vi har pratat om hur man kommenterar inlägg på en blogg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

The greatest WordPress.com site in all the land!

%d bloggare gillar detta: